Voihan tuhannen tussaus sentään näitä pakkasia!

Huh-huh! Nyt kyllä täytyy myöntää ettei meikäpoikakaan ihan hitokseen ja huvikseen jolkottele tuolla pihoilla. Alkaa nimittäin olla sen verta rapsakat kelit, että 'varpaathan' tässä paleltuu- MUTTA! SILTIKÄÄN EN SUOSTU NIITÄ KENKIÄ TASSUIHINI SUJAUTTAMAAN! EN - EN - EN ja VIELÄ KERRAN EN! :P :P

Nyt on kohta pyhät on sitten ns. lusittu ja pitänee palailla arkeen :( Höh ja Pyh! Huomenna kuitenkin vielä lomaillaan ja lähdetään aamusta möksälle - toivottavasti siellä on tupa lämpöinen. Lauantaina onneksi kelit kaiketi lämpenee ja voidaan ulkoillakin :) Hei tyypit! Nyt on tärkeetä kyllä muistaa, että;

Älä tee koiran kanssa pakkasövereitä – 15 minuutin lenkki riittää

Koirien anturat paleltuvat herkästi kovilla pakkasilla. Eläinsuojeluyhdistykset ovat saaneet huolestuneita yhteydenottoja pakkasessa palelevista lemmikeistä.

Ihmisten lisäksi kovat pakkaset koettelevat myös lemmikkieläimiä. Vaikka itse tarkenisi reippailla teknisine aluskerrastoineen pari tuntia niin koiralle kylmä voi olla liikaa.

– Kannattaa pukea koirallekin päälle vaatetta ja jos koira vain suostuu, niin töppöset on hyvä laittaa jalkaan. Lenkin pituutta on syytä myös miettiä. 10-15 minuutin lenkki näillä pakkasilla riittää, ja jo tunnin ulkoilu alkaa koetella koiran kylmänsiedon äärirajoja, Mikkelin seudun valvontaeläinlääkäri Tiiu Järvensivu sanoo.

Paksumpi karvaiset koirat pärjäävät paremmin, mutta niilläkin anturat kärsivät kylmästä. Ja vaikka koira edustaisi arktistakin rotua, niin ulkotarhassa sillä pitää olla koppi, jossa on heiniä tai olkia lämmikkeenä.

Järvensivu on kiinnittänyt huomiota etenkin siihen, että ihmiset jättävät koiransa kauppareissujen ajaksi ulos odottelemaan tajuamatta, miten kylmä koiralle voi tulla. koiran kanssa kannataakin pysyä ulkona liikkeessä koko ajan.

– Jo varttitunti pakkasessa on liikaa, kun koira seisoo tai istuu jäisessä maassa liikkumatta. Kannattaa jättää koira suosiolla kotiin ja tehdä lyhyt ulkoilutus myöhemmin.

– Autoonkin jos koiran jättää, niin korkeintaan vartiksi ja silloinkin kannattaa olla koiralla vaatetta ja autossa mielellään lämmitys päällä, koska näillä pakkasilla auto jäähtyy todella nopeasti.

Hevosetkin huolestuttavat

Esimerkiksi Turussa eläinsuojeluyhdistys on jo saanut lukuisia soittoja ulos kylmään jätetyistä koirista ja kissoista. Mikkelin seudulla huolta ovat herättäneet hevoset, joilla ei ole ulkona loimia tai säänsuojaa. Järvensivu huoli kohdistuu kuitenkin hevosia enemmän ulkona pidettäviin metsästyskoiriin ja navettakissoihin.

– Paksukarvaiset hevoset pärjäävät pakkasessa ilman loimeakin ja jo säänsuojaa ei ole tarhassa, voi kylmänaran hevosen ottaa talliin. Ulkokoirilla ja -kissoilla on suurempi vaara paleltua. Ulkokoirilla pitää olla lämmitetty koppi näillä keleillä. Silloinkin koiran elintila kopissa on aika olematon, joten suosittelisin ottamaan koiran sisälle. Kissojen pitäisi myös päästä tiloihin, joissa on ainakin muutama aste plussan puolella. Kissoilla korvat paleltuvat herkästi, koirilla puolestaan anturat.

Hyvää tulevaa viikonloppua kaikille <3

#nuttua_niskaan#

Winter%20Pictures%20Jerry_FotoSketcher.j