Se on moro!

Mun krapula on ohi! Toivottavasti ei tartte hetkeen kokee moista olotilaa! Ja mä nukuin niiiiin sikeesti, kuin koira vaan voi nukkuu IO I) On taas niin vetree olo, että vedin aamusta mielihyvätanssinkin :P Ja tänään, me mennään kylään - meidän entiseen kotiin! Siel on kaksi ihanaa pikku lastakin <3 :))

Mä alan kyllä koirien oikeesti olla niin kypsä tähän nuhruun ja tuhruun tuolla pihalla. Ei tää ole enää yhtään kivaa, kun ei tuu lunta ja on niin synkkää ja pimeetä ja märkää? Aina on tassut ja vatsanahka kurassa :t Ja ne kahisevat rakkitakit? Heittäisin niin narikkaan, jos vaan voisin!

Tosta nukkumisesta tulikin mieleeni, et tiesittekste miks koirat nukkuu niin paljon?

Koiranunta.jpg

#väsyttää_hitosti!#

Koiranunta - 5 faktaa koirien nukkumisesta

1. Aikuiset koirat nukkuvat suurimman osan päivästä, ja se on aivan normaalia. Koirat ovat nukkumisenkin suhteen yksilöitä. Pennut ja vanhemmat koirat nukkuvat yleensä eniten. Normaalisti koira nukkuu noin 13-14 tuntia vuorokaudessa. Suurin osa siitä on kevyttä unta eli niin sanottua koiranunta.

2. Jos koira nukkuu yli 20 tuntia vuorokaudessa, se on liikaa. Koira on tylsistynyt ja se tarvitsee lisää virikkeitä ja aktiviteetteja, kuten leluja, leikkejä, ihmisten, koirien tai muiden lemmikkien seuraa. Kesykoirien elämä on helpompaa kuin niiden villien esi-isien. Tylsistyneet koirat nukkuvat enemmän kuin ne tarvitsisivat. Kun koira on riittävän aktiivinen päivän aikana, se nukkuu silloin rauhallisemmin yöllä.

3. Koira tavallisesti pyörii kierroksen tai pari ennen kuin se käy makuulle. Tapa juontaa juurensa niiden esi-isien käytöksestä, jonka tarkoituksena oli tampata ruoho tai muu kasvillisuus tasaiseksi ja sopivaksi nukkumapaikaksi.

4. Koiran unentarpeeseen vaikuttaa sen rotu, ikä, luonne ja terveydentila. Myös ympäristö vaikuttaa. Rauhallisessa ympäristössä, esimerkiksi kerrostaloasunnossa, koira nukkuu enemmän kuin aktiivisessa ympäristössä, kuten maatilalla. Sairaudet ja esimerkiksi piilevä hammassärky voivat tehdä koirasta tavallista uneliaamman. Jos koirasi nukkuu mielestäsi liikaa, kysy asiasta eläinlääkäriltä.

5. Pennut tarvitsevat enemmän unta kuin aikuiset koirat. Muun muassa aivojen kehittyminen tapahtuu unen aikana. Kasvaminen on rankkaa, joten älä ihmettele.

Taasen topakkaa torstaita teille - huomenna on jo viikonloppu!