A-P-U-A-!-!-!

Voihan kissan kynnet - karhun käpälät ja suden kidat! :O :O :S Että mun piti tääkin nähdä. Eilen, tyyppi tuli kotiin ja esitteli naapurin Rockylle ostamaansa 'kivaa lelua'. No se olikin kiva sininen 'pallo-vinku-mato', mitä voi sillee kivasti ravistella ja se vinkuu ja ratisee ja vaikka sun mitä! Noh, arvaatteko mitä mulle tuotiin? Ette taatusti! Toi on kuulemma Rynkke - muistuttaa Rynkebyyn mehumainoksen apinaa, mutta on kuitenkin lehmä!!!!!!!!!!!!! IIIIIIIIIIIIIIIIIIIKKKKKKKKKKKKKKKKKKK!!!! Tässä mä otan tuolta omituiselta otukselta kaikki luulot pois! :P

Rynkke.jpg

Mulla on ollut muutoin ihan hirrvveen ihanaa. Ollaan käyty kivoja uusia 'seikkailulenkkejä' ja mua ei kuulkaas ahista! Ei oo sitä kauheeta karvareuhkaa riesana, niin jaksan taas kuin pikkupoika! Ruokakin maistuu niin hyvälle, ai että! Ja ulkona paistaa ihana kevätaurinko!

Mutta, tuosta Rynkkestä tuli mieleen, ettei tyypit aina ihan tajuu mikä meitä luffeja saattaa ärsyttää. Ne vaan luulee olevansa niin koiran asialla, ETTÄ! Tässä yks hyvä artikkeli Modern Dog Magazinesta;

5 tapaa jotka ärsyttävät koiraasi suunnattomasti

Vaikka monet pitävät koiraa lähestulkoon ihmisvauvana, ne eivät ole ihmisiä. Tämä käy erityisen hyvin selville niistä eroista joita ihmisen ja koiran kommunikointitapojen välillä on. Koirat voivat nimittäin ärsyyntyä suunnattomasti tietyistä eleistä jotka koiran omistajan silmissä ovat ystävällisiä tai neutraaleja.

Tässä joitain tapoja ja tilanteita jotka ärsyttävät koiraasi:

1. Tuijottaminen

Koira tulkitsee tuijottamisen haasteena – kyse on siis eräänlaisesta henkien voimainmittelöstä, etenkin jos tuijotus kestää muutamaa sekuntia pidempään.

2. Halailu

Koirat polveutuvat susista, joiden evoluutiossa halailu ei ole koskaan ollut samanlaisessa roolissa kuin se ihmisapinoilla on ollut. Tästä syystä koirat tulkitsevat halaamisen tyystin eri tavalla kuin ihmiset: Koirille halaaminen vastaa dominoimista ja alistamista.

3. Yksin oleminen

Koirat ovat laumaeläimiä, joten niitä ei tulisi jättää liian pitkiksi ajoiksi yksin. Pitkät yksinolemiset saavat koirasi stressaantumaan, mikä voi johtaa eroahdistukseen ja monenlaiseen ongelmakäytökseen.

4. Liian täyteen ahdetut koirapuistot

Monet koirat pitävät kyllä seurasta, mutta liian suuri määrä seuraa kerralla voi aiheuttaa koiralle valtavan stressin, joka näkyy esimerkiksi korvien luimisteluna, hännän painumisena koipien väliin ja muuna arasteluna.

5. Uudet rutiinit

Kuten me ihmisetkin, myös koirat ovat rutiiniensa orjia. Koirat tosin ovat sitä vielä paljon enemmän – jopa siinä määrin, että rutiinien sekoaminen voi aiheuttaa niille huomattavaa stressiä. Pyri siis pitämään päivärutiinit karkeasti ottaen samoina.

Toki nää on kaikki yksilöllisiä juttuja, se pitää muistaa :)

Kivat tulevat viikonvaihteet kaikille! Taiotaan Rynkke pois meiltä :D :D :P