Wuff Wuff!

Lähetän kaikille Brysselin iskuissa menehtyneille - heidän sieluilleen ja lähimmäisilleen pakahtuneen osanottoni. Ei ole riittäviä haukkuja tätä surua kuvaamaan :( Voimia ja rauhaa kaikille >3 Mikä ihme tätä kansakuntaa riivaa? Miksi viattomia ihmisiä - eläimiä - yhtä kaikki eläviä olentoja pitää tappaa? ?:I ?:I Ei ymmärrä tää pieni koiruus!

Siltinkin, Pääsiäinen lähestyy ja pakkaset ja pyryt toivottavasti väistyy. Onneksi saadaan tyyppien kanssa olla muutama päivällä lomalla. Meikäpoika lähtee taasen möksälle huilii ja haistelee maaseudun tuoksuja! Pääsen uusien puiden piiloon - rakastan leikkiä piilosta! Asiasta kolmanteen ja päikkäreistä tuli mieleeni kiva jutun tynkä Maikkarin sivuilta, lomalla mä uneksin kaiken pahuuden pois tästä maailmasta - mistä sä näät unta????

Kaikki koiranomistajat tietävät, että koirat eivät suinkaan nuku hiljaa paikallaan, vaan vaihtavat usein asentoaan, vispaavat jalkojaan ja ennen kaikkea ääntelevät. Mutta mistä tämä tuhina ja korina oikein johtuu?

Koirilla on monia ihmismäisiä piirteitä, joista yksi niistä liittyy uneen. Massachusettsin teknillisen korkeakoulun tutkimuksen mukaan koirat näkevät ihmisten tapaan unia, jotka ilmenevät erityisesti ääntelynä.

– Kun koirat pitävät ääntä tai heidän silmäluomensa liikkuvat, he ovat todennäköisesti syvän unen vaiheessa, jota me kutsumme REM-uneksi. Niiden ulina ja vikiseminen unen aikana voivat vastata ihmisten tapaan puhua unissaan, kertoo eläinlääkäri Jodi Thompson DoveLewisin eläinsairaalasta.

Koirat näkevät unia päivän tapahtumista

Koirat voivat siis puhua unissaan, mutta mistä ne oikein uneksivat? Psychology Today -lehdessä julkaistu artikkeli paljastaa, että koirat uneksivat tavallisista koirien aktiviteeteista, kuten juoksemisesta. Eri koirarodut saattavat uneksia myös omalle rodulleen tyypillisistä tehtävistä.

– Tutkijat havaitsivat, että spanieli voi haukkua unissaan linnulle, kun taas dobermanni voi haaveilla ottavansa kiinni murtovarkaan, koirien käyttäytymistä tutkiva asiantuntija Stanley Coren kertoo.

Jokainen meistä voi seurata oman koiransa unta. Keskikokoinen koira näkee yleensä ensimmäisen unensa noin 20 minuuttia nukahtamisen jälkeen. Coren kertoo, että unen huomaa parhaiten hengityksestä, joka muuttuu unen syventyessä pinnallisemmaksi ja epäsäännöllisemmäksi. Pystytkö arvaamaan, mistä oma koirasi oikein uneksii? 

https://www.youtube.com/watch?v=15UFzF7F3ys

OIKEIN HYVÄÄ PÄÄSIÄISTÄ KAIKILLE <3

#puskassa#piilosilla#

2016-03-17%2013.00.43.jpg