Hyvää Huomenta, karvatonta sellaista!

Eilen sit lähti tän jätkän turkki! Sisso mikä kasa karvaa! Se on mulla niin tuuheeta ja tiheetä, että oikeesti siit karvaläjäst tekis takin tai muuta kivaa :P Me ollaan kaikki nää vuodet käyty sen saman kivan tädin luona, joka oikeesti vinkkas noille tyypeille silloin vuonna yks ja kaks mun olemassaolostakin 8D @)-->-- Se antaa mulle aina jotain namuja ja on se oikeesti kauheen kiltti <3 Mut kuten kuvasta näätte, ei toi reilun tunnin operaatio ihan hassun hauska ole???!!!! Mutta, eihän karvat ja järki samassa koirassa asustele XD XD VAI MITÄ?????

#karvat_pois#

Karvat_pois_FotoSketcher.jpg

                                                                                                                   #karvakasa#

                                                                                                                    Karvakasa_FotoSketcher.jpg

Mut, mulla kun tää ajatus kulkee ja mieli on niin vilkas. Niin! Nyt mulle tuli mieleen ihan oikeeta työtä tekevät koiruudet. Miettikääs esim. Suomen Tullissa työskentelevää Dania tai poliisikoiria. Tai sit noita heppuja, jotka etsii ja pelastaa ihmisii! Onko vähän päheetä hei? Mä nostan yläfemman kaikille noille fiksuille kavereille!

Suomen Pelastuskoiraliitto ry

SPeKL on pelastusalan vapaaehtoisjärjestö, joka toimii pelastuskoiratoimintaa harrastavien yhdistysten keskusjärjestönä. Pelastuskoiraliitto kehittää pelastuskoiratyötä yhdessä poliisin, palo- ja pelastusviranomaisten sekä muiden pelastusalan järjestöjen kanssa.

Pelastuskoiraliitto on Vapaaehtoisen pelastuspalvelun (Vapepa) ja Suomen Pelastusalan keskusjärjestön (SPEK) aktiivinen jäsen.

Suomen Pelastuskoiraliitto on Kriisinhallintakeskuksen (CMC Finland) koiraryhmän yhteistyökumppani.
Kansainvälinen yhteistyö on osa Pelastuskoiraliiton toimintaa. Muiden maiden pelastuskoirajärjestöjen kanssa tehdään yhteistyötä muun muassa koulutusasioissa
 

Koulutettu pelastuskoira voi pelastaa ihmishenkiä

Pelastuskoiria ja niiden ohjaajia koulutetaan etsimään kadonneita henkilöitä viranomaisten apuna, erilaisissa vaativissa olosuhteissa.

Pelastuskoirayhdistykset kouluttavat koiria ja niiden ohjaajia työskentelemään Vapaaehtoisen pelastuspalvelun hälytysryhmissä. Hälytysryhmien jäsenet auttavat poliisia ja muita viranomaisia kadonneiden henkilöiden etsinnöissä. Hyvä pelastuskoira pystyy tarkastamaan ohjaajansa kanssa laajojakin alueita nopeasti ja luotettavasti.

Pelastuskoiria koulutetaan sekä haku- että jälkityöskentelyyn. Hakukoira etsii ilmavainuisesti seuraten ilman mukana kulkeutuvaa ihmisen hajua. Jälkikoira puolestaan etsii maavainuisesti seuraten ihmisestä maahan jäänyttä hajujälkeä.

Poikkeusolojen varalle Pelastuskoiraliiton jäsenyhdistyksissä koulutetaan myös rauniokoiria. Koulutus järjestetään pelastusviranomaisten kanssa. Koulutetut rauniokoirat sijoitetaan kunnan väestönsuojeluorganisaatioon.

Etsintätyö on yhteistyötä. Maastossa pelastuskoiran ja sen ohjaajan lisäksi etsintäpartioon kuuluu suunnistaja ja mahdollisesti ensiapuhenkilö. Myös ohjaajalta ja suunnistajalta vaaditaan tarvittavat ensiaputaidot. Rauniotyöskentelyssä raivauskomppaniaan kuuluvat pelastuskoirat ottavat osaa pelastus- ja etsintätyöhön pelastustoimen henkilöstön apuna.
 
Tärkein syy lähteä mukaan pelastuskoiratoimintaan on halu kouluttautua auttajaksi.

Etsintätehtävässä vaaditaan hyvää fyysistä kuntoa sekä henkistä kestävyyttä. Pelastuskoiran tulee olla perusterve, luonteeltaan sosiaalinen ja yhteistyöhaluinen. Koiran pitää pystyä liikkumaan vaivatta erilaisissa olosuhteissa. Koiran rodulla ei ole väliä, myös monirotuinen koira voi toimia pelastuskoirana.

Pelastuskoiraliiton alueelliset jäsenyhdistykset kouluttavat pelastuskoirakoita. Etsintä-, ensiapu- ja muuta tarvittavaa koulutusta järjestävät myös Vapaaehtoinen pelastuspalvelu ja jäsenjärjestöt.

Pelastuskoiraliitto kouluttaa jäsenyhd
istysten kouluttajia, koetestaajia ja toimihenkilöitä yhdessä viranomaisten kanssa.