No ainakin tää koira on onsku :D

Myytti: Häntää heiluttava koira on aina onnellinen on kuulemma tarua. Mutta, tutkimusten mukaan sillä onkin merkitystä mihin suuntaan koira sitä häntää heiluttaa.

Kaikkihan tiedätte, et me koiruudet viestitetään fiboistamme häntämme avulla. Yleinen käsitys onkin, että koira on onnellinen kun häntä vispaa puolelta toiselle. Heiluva häntä ei kuitenkaan ole aina merkki onnellisesta koirasta. Hyvin voimakas hännän heiluminen voi olla myös merkki alistumisesta.

Joku on tutkinut meidän käyttäytymistä ja väittääkin näin. Koira heiluttaa häntäänsä kolmella eri tavalla, kolmesta eri syystä. Kun koira heiluttaa häntäänsä epätavallisen korkealla ja jäykkänä varsin hitaasti, se viestittää, että koira on vauhkona tai vihainen ja se on valmis puolustautumaan.

Koiran heiluttaessa häntäänsä alhaalla erittäin nopeasti puolelta toiselle, se on peloissaan ja alistuva. Jännittynyt tai hermostunut koira saattaa myös laskea häntänsä, mutta heiluttaa sitä samalla jäykästi.

Onnellinen ja valpas koira puolestaan heiluttaa häntäänsä luonnollisesti keskitasolla – ja sen korvat, suu ja koko muu olemus näyttävät rennoilta.

Tiesitkö myös, etteivät koirat heiluta häntäänsä yksin ollessaan....??? Kuka tänkin on todistanut..........................

Mut toi Vifti Vifti Svanssi Svanssi on Ruattia ja mä oon saanut sen lempparin serkkupojan perheeltä ;) SE tarkoittaa hännäheiluttajaa :D

Mut, hei mahtavaa - aurinkoista - kuulasta viikon alkua teille kaikille! Viftaillaan svanssii B:)

Who_took_that_pic.jpg

#ViftiVifti#