Tiistain tervehdykset!

Ihana kuulas ja kuiva aamu oli tänään! Me yritettiin tyypin kaa vielä aamustakin pongailla niitä 'ketunhäntii' ja tähtisateita ja sen semmosii valoilmiöitä, mut aivan turhaan. Niin se tyyppi yölläkin säntäili ikkunaan ja aivan turhaan! Ei yhen yhtä revontulta tai tähdenlentoo näkyny :( HARMITUS! Nimittäin se, että mähän heräsin sen hiipailuun = säntäilyyn tuohon öiseen aikaan! :P Eihän mua sitten enää väsyttänyt - ainakaan uni ei tullut silmään siinä lattialla - omalla pedillä.... Menin sit toisen tyypin sängynpuoliskon viereen ja eipä aikaakaan, kun meikäpoika kölli lämpösesti noiden välissä ja ihan kiinni kyljessä... ;) I) IO Ja ihan KOKO YÖN! En olisi aamusta malttanut ees nousta :P

Mutta, tiesittekste tällästä? Et Suomen Kennelliitto palkitsi 18 sankariluffee ihmisten hengen pelastamisesta? Kennelliitto myönsi tänä vuonna 18 koiralle Sankarikoiran arvon ja lisäksi 19 koiraa sai kunniamaininnan tekemästään urotyöstä. Sankarikoiran arvon voi saada koira, joka on vaikuttanut merkittävästi siihen, että yksi tai useampi ihmishenki on pelastunut. Kennelliitto palkitsi Sankarikoirat perinteisesti yhdessä LähiTapiolan kanssa Koiramessut-tapahtumassa joulukuun 6. päivä Messukeskuksessa Helsingissä. Aika hienoo, hei! ONNEE KAIKILLE KARVAKUONOILLE!!!!!

Sankarikoiran arvon saivat tänä vuonna lyhytkarvainen mäyräkoira Fanny, karjalankarhukoira Milo, rottweiler Santi, monirotuinen Mimmi, kääpiösnautseri Kalle, lyhytkarvainen saksanseisoja Nelli, kääpiövillakoira Niilo, snautseri Jekku, staffordshirenbullterrieri Remus, saksanpaimenkoira Sakko, saksanpaimenkoira Rodi, lapinporokoira Onneli, amerikanstaffordshirenterrieri Kosti, kääpiösnautseri Eppu, pitkäkarvainen collie Saku, kaukasiankoira Ponu, basenji Niilo ja cane corso Vito.

Kunniamaininnalla palkittiin lyhytkarvainen saksanseisoja Piimu, kääpiöpinseri Aatu, saksanpaimenkoira Rocky, suomenlapinkoira Kilu, podenco Limppari, karkeakarvainen kettuterrieri Havu, rottweiler Nemo, pitkäkarvainen collie Ilona, pitkäkarvaiset colliet Aki, Helmi ja Hilu, samojedinkoira Pyry, suomenpystykorva Eevi, suomenlapinkoira Miku, lyhytkarvainen saksanseisoja Fero, labradorinnoutaja Nalle, samojedinkoira Bono, valkoinenpaimenkoira Barre sekä bichon frisé Valtsu.

Koira on toiminut ihmisen seuralaisena ja apuna jo tuhansien vuosien ajan. Pitkästä yhteiselosta huolimatta koira pystyy edelleen hämmästyttämään meitä niin ominaisuuksillaan kuin taidoillaankin. Palkittujen Sankarikoirien herkät aistit ja vaistonvarainen toiminta on johtanut ihmishenkien pelastumiseen. Voimmeko koiralta enää enempää pyytää? kommentoi Kennelliiton viestintäpäällikkö Miia Lahti.

Ihmisillä olisi paljon opittavaa Sankarikoirien neuvokkuudesta onnettomuustilanteissa; hädänalaisia on aina autettava kaikin käytettävissä olevin keinoin. Jos muuta ei voi tehdä, niin aina voi pyytää lisää auttajia paikalle, totesi turvallisuuden projektijohtaja Antti Määttänen LähiTapiolasta.

Kennelliiton hallitus otti käyttöön Sankarikoira-arvonimen ensimmäisen kerran vuonna 1997. Sankarikoira® on Kennelliiton rekisteröimä tavaramerkki. Eniten Sankarikoiran arvoja on tänä vuonna myönnetty koirille, jotka ovat löytäneet henkilön maastosta tai auttaneet sairaskohtauksen saanutta. Lisäksi ihmishenkiä on pelastunut, kun koirat ovat varoittaneet tulipalosta tai hälyttäneet diabetesta sairastavan henkilön vaarallisen alhaiseksi pudonneesta verensokerista.

Mä kerron teille sitten täällä blogis noita sankaritarinoita. Malttakaa vaan ootella :) Omanlainen Sankarikoira mäkin oon - ainakin omasta mielestä. :}

#kesäjumpalla#

l%C3%B6k%C3%B6ilyy.jpg