Hyvää Jean Sibeliuksen päivää - Suomalaisen musiikin päivää [:)

Ja mulla on karvaripäivä - toisin sanoen musta tulee taas hetkeksi karvaton koira ‼️⁉️😁😁😁 Eipähän toi kura tartu sit niin lujasti ja on tyyppienki helpompi pitää meitsi puhtaana. Ja toisakseen saadaan happee noille mun vanhuuden syylille ja pateille, joita on muuten kasvanut viime vuosina ku sienii sateella! 

Aamulenkillä oli kuivempaa today, käveltiinki yksi pidempi mutka tänään. Tyypillä vissii taas tullut liikakiloja..... 😈 Hitto, et yks tipu ärsytti mua. Se oikeen kiusasi tuol puistopätkällä ja hyppi koko ajan mun eteen. Sit suvereenisti pyrhälsi siipineen karkuun, ku yritin nappasta sitä kiinni. Ikävä birdy 😜

                                   Dj_Tynkkynen.jpg

                                   #Dj_Tynkkynen#

Joku on tälläistäkin tutkinut! No, ei tää meillä kyllä pidä paikkansa. Mielummin mä kuuntelen Nightwishiä kuin klasarii!!! Tai enhän mä kuurona kuule mitään vaan vattanahkoilla tunnuttelen sitä musaa :P :D Musta on siistii, kun sen basson jytinän tuntee ja lujaa - ei siihen mitään kuuloa tarvita!

Tutkimuksen mukaan koirat eivät todellakaan pidä samanlaisesta musiikista kuin omistajansa

Monet koiranomistajat jättävät radion päälle poistuessaan kotoa, jotteivät heidän koiransa tuntisi oloaan yksinäisiksi. Se, mitä harvemmat omistajat ottavat huomioon on se, ettei koirien musiikkimaku ole välttämättä samanlainen kuin omistajiensa...

Tutkimusten mukaan koirat pitävät keskimääräisesti eniten klassisesta musiikista, sillä se rauhoittaa niitä. Sen sijaan hevimusiikki saa ne hermostumaan.

Koiria viehättää eniten sellainen musiikki, jonka taajuudet ovat niiden korville helpoiten kuunneltavia. Yksi tärkeä aspekti on myös rytmi; mitä lähempänä kappaleen rytmi on koiran sydämenlyöntien rytmiä, sitä enemmän koira musiikista pitää.

Isot koirat kuten labradorinnoutajat ja mastiffit saattavat viehättyä samanlaisesta musiikista kuin omistajansa, koska niiden sydämet lyövät suunnilleen samaan tahtiin aikuisen ihmisen kanssa. Sen sijaan pikkukoirat, kuten chihuahuat, eivät tutkimusten mukaan saa musiikista juuri mitään irti.